Till Startsidan(Snabbkommando: Alt+ 1)
Startsida / Konstkollektivet Kultivator får 2017 års Dynamostipendium

Konstkollektivet Kultivator får 2017 års Dynamostipendium


Foto: KultivatorMiddag med kor
2017-08-02
Bildkonstnärsfonden uppmärksammar i år Mathieu Vrijman, Malin Lindmark Vrijman, Marlene Lindmark, Henric Stigeborn och Maria Lindmark som är grundare av Kultivator på Öland, en ekologisk gård och mötesplats för samtida bildkonst. De delar på stipendiet som är på 150 000 kronor.
Bildkonstnärsfondens motivering lyder:
Konstnärerna Mathieu Vrijman, Malin Lindmark Vrijman och Marlene Lindmark samt bönderna Henric Stigeborn och Maria Lindmark tilldelas Konstnärsnämndens Dynamostipendium 2017 för sitt arbete med Kultivator.
Kultivator har satt den lilla byn Dyestad på östra Öland på den svenska konstkartan. Initiativtagarna har gett Öland och Sverige en ny plats för bild- och formkonstnärer att utveckla, fördjupa och visa sina arbeten. Kultivator förfogar över två bondgårdar som sedan 2005 utgjort en kreativ allmänning för alla intresserade av konst och ekologi. Den interdisciplinära verksamheten omfattar ett jordbruk, konstprojekt, sociala projekt, miljöaktioner samt ett internationellt residens- och utställningsprogram.
Stipendieutdelning
Bildkonstnärsfondens ordförande Sara Arrhenius delar ut stipendiet torsdagen den 10 augusti kl 16.00 hos Kultivator på Öland. Välkommen att delta i stipendieutdelningen. Det bjuds på välkomstdrink och snacks från gården. Senare på kvällen serveras en öländsk potatissallad och en glödbädd där den som vill kan grilla medhavd mat. Under kvällen presenterar Kultivator ett urval av sina arbeten från de 12 år de varit verksamma på platsen.

Kontaktuppgifter Kultivator:
Adress: Dyestads bygata 7, 386 94 Färjestaden (karta)
Telefon: 070-885 46 39
E-post info@kultivator.org
http://kultivator.org/

Läs mer om Dynamostipendiet och tidigare mottagare »
 
Uppdaterad: 2017-08-02 Tipsa om sidan

 

  • Adress: Konstnärsnämnden, Maria skolgata 83, 2 tr, 118 53 Stockholm
  • Telefon: 08 - 506 550 00
  • E-post: info@konstnarsnamnden.se