Till Startsidan(Snabbkommando: Alt+ 1)
Startsida / 1,3 miljoner kr till bild- och formkonstnärers resor och internationella utbyten

1,3 miljoner kr till bild- och formkonstnärers resor och internationella utbyten


Foto: Haidar Mahdi Kitch delux, teknik: glaserad keramik.
2017-06-08
​Av 306 ansökningar beviljades 79. Bidragen var på mellan 5 000 och 80 000 kronor. På detta vis ges stöd till utbyten i trettioen olika länder.

Konstnärsnämnden ger bidrag till flera arbetsvistelser. Bland dem kan nämnas keramikern Haidar Mahdi som deltar i ett tre månader långt residens i Rio de Janeiro, konsthantverkaren Anton Strömbäck Alvarez som är antagen till en ettårig vistelse på Archie Bray Foundation for the Ceramic Arts i Montana, modeskaparen Amanda Blom som ska praktisera vid modehuset Maison Margiela i Paris och fotografen Annica Karlsson Rixon som ska delta i ett residens på 18th Street Art Center i Santa Monica.

Bildkonstnärerna Sonja Hedstrand och Rut Karin Zettergren får bidrag för att delta i en utställning och genomföra två workshops under Svenska Kulturveckorna i Havanna på Kuba under hösten.

Bildkonstnären Jonas Kjellgren får bidrag för att bjuda in konstnärerna Bernd Krauss, Anna Maria Luczak och Angelica Falkeling baserade i Rotterdam till Sandviken för en workshop i samband med utställningen Har ni Flaggproblem? på Sandvikens konsthall i oktober.

 
Uppdaterad: 2017-06-08 Tipsa om sidan

Relaterad information

Se lista över alla som fått bidrag

 
  • Adress: Konstnärsnämnden, Maria skolgata 83, 2 tr, 118 53 Stockholm
  • Telefon: 08 - 506 550 00
  • E-post: info@konstnarsnamnden.se