Till Startsidan(Snabbkommando: Alt+ 1)
Startsida / 1Shantiroad, Bangalore, Indien

1Shantiroad, Bangalore, Indien


Iaspis – Konstnärsnämndens internationella program för yrkesverksamma utövare inom bildkonst, design, konsthantverk och arkitektur – utlyser ett två månader långt residens i samarbete med 1Shantiroad, Bangalore, Indien.

Vistelseperiod

2 månader under  2019. Datum för vistelsen sätts i överenskommelse mellan stipendiat och 1Shantiroad.

Ansökningsförfarande

Bildkonstnärsfondens delegation för Iaspis väljer bland de sökande ut ett antal kandidater och utifrån detta underlag gör 1Shantiroad det slutgiltiga urvalet.

Ansök senast 18 oktober 2018.

Stipendium: Stipendiet omfattar 40 000 kr och avser att bidra till kostnader för resor och uppehälle under den två månader långa ateljévistelsen. I ateljévistelsen ingår bostad.

Stipendiet riktar sig till yrkesverksamma bild- och formkonstnärer. Residensets inriktning är framför allt bildkonst, men även film, design, och andra konstområden företräds.

Om 1Shantiroad

1Shantiroad grundades 2003 av Suresh Jayaram och drivs av en icke vinstdrivande förening. Det är det äldsta och mest etablerade residenset i Bangalore, Södra Indien. Residenset är centralt beläget, och är trots sin enkla utformning en mötesplats för många professionella utövare i staden.

Det finns fyra ateljéer för utländska och indiska konstnärer, samt ett galleri för utställningar och en innergård som används för filmvisningar, workshops och möten. Boendet är integrerat med ateljén och har privat badrum.

Om Bangalore

Bangalore är Indiens tredje största stad, och den stad där det finns flest konstnärsresidens och konstnärsdrivna initiativ. Bangalore är också Indiens IT- center, en stad med ca 8 miljoner invånare och mitt i en dynamisk urban tillväxt.

Mer information om 1Shantiroad finns här: http://www.1shanthiroad.com/

Tidigare stipendiater

Jennifer Rainsford (hösten 2018)
Karin Gustavsson (hösten 2017- framflyttat till 2019)
Emma Hammarén ( 2016)

Ansökan

Ansökan görs med e-legitimation, klicka på "Ansök här" i högermarginalen eller ladda ner pappersblankett. Skriv gärna ansökan på engelska då det slutgiltiga urvalet görs av 1Shantiroad. Ansökan måste vara komplett när den lämnas in. Konstnärsnämnden godtar inte kompletteringar i efterhand.

Arbetsprover

Till ansökan ska bifogas 5-10 arbetsprover på representativa verk från de senaste två åren. Gör du din ansökan digitalt laddar du upp arbetsproverna i slutet av ansökan. Information om vilka filtyper som godkänns samt storlek på arbetsproverna finns på www.konstnarsnamnden.se/arbetsprover.

Söker du på papper måste arbetsproverna rymmas inom ett stående A4-format (pappersansökan med arbetsprover tillgängliggörs för granskarna digitalt genom inskanning). Ange tillkomstår, titel, teknik och storlek för varje verk. Glöm inte att skriva namn och personnummer på bilagan. Bifoga inget ytterligare material som t.ex. kataloger och lösa skisser.

Arbetsprover returneras inte.

Ansökan i pappersform skickas eller lämnas till Konstnärsnämnden, Maria skolgata 83, 118 53 Stockholm.

För ytterligare information kontakta Louise Dahlgren, 08-506 550 68

Uppdaterad: 2018-09-11 Tipsa om sidan

Relaterad information

Länk till information om 1Shantiroad


 

 

  • Adress: Iaspis, Konstnärsnämnden Maria skolgata 83, 2 tr, SE-118 53 Stockholm
  • Telefon: +46 (0)8 - 506 550 00
  • E-post: info@iaspis.se