Till Startsidan(Snabbkommando: Alt+ 1)
Startsida / Expertbesök

Expertbesök

Här kan du läsa om kommande expertbesök och även lämna förslag på experter som du vill att Iaspisprogrammet ska bjuda hit.

Varje år arrangerar Iaspisprogrammet ett stort antal besök av utländska curatorer, kritiker och andra för att skapa möjligheter till möten och nätverkande med svenska bild- och formkonstnärer.

De internationella experterna erbjuds skräddarsydda besöksprogram till bild- och formkonstnärer som är verksamma i Sverige samt involveras i publika program för att bredda kontakt- och arbetsmöjligheterna för svenska utövare.

Iaspisprogrammet kan samverka i planering och finansiering av expertbesöken med andra parter, exempelvis med de grupper som redan är involverade i ateljévistelserna i Göteborg, Malmö och Umeå.

Föreslå expertbesök

Förslag på internationella experter kan lämnas till myndigheten kontinuerligt under året men senast följande datum: 2 februari, 25 april, 30 augusti, 27 oktober. Iaspis-delegationen beslutar vilka av de föreslagna experterna som erbjuds besök.  Ladda ner blankett här

Det går bra att bild- och formkonstnärer mailar till info@iaspis.se för att anmäla intresse för att träffa en specifik expert. Bifoga länk till din hemsida och en kort beskrivning om varför just detta besök är intressant för dig. OBS att det är den inbjudna experten som själv gör det slutliga urvalet för besöksprogrammet.

Pågående expertbesök

För tillfället finns inga besöka att visa

Kommande expertbesök

Sofie Dederen

Ankomstdatum: 2017-05-02
Expertbesök i Stockholm 2 - 5 maj 2017. Sofie Dederen är i Sverige 2–5 maj 2017 genom Iaspis expertbesöksprogram för formområdet i samarbete med Grafikens Hus.

Helga Christoffersen

Ankomstdatum: 2017-05-04
Expertbesök i Stockholm 4 - 10 maj 2017. Helga Christoffersen är curator på New Museum, New York.

Corinna Rösner

Ankomstdatum: 2017-05-08
Dr Corinna Rösner (DEU) är inbjuden av Iaspisprogrammet som expertbesök för formområdet. Den 8-12 maj besöker hon Göteborg och Stockholm. Rösner är curator och biträdande chef för Die Neue Sammlung – The Design Museum i München.

 

Uppdaterad: 2017-04-06 Tipsa om sidan

Ladda ner förslagsblankett för internationella expertbesök här

  • Adress: Iaspis, Konstnärsnämnden Maria skolgata 83, 2 tr, SE-118 53 Stockholm
  • Telefon: +46 (0)8 - 506 550 00
  • E-post: info@iaspis.se