Till Startsidan(Snabbkommando: Alt+ 1)
Startsida / Bidrag till internationellt kulturutbyte inom bild och form

Bidrag till internationellt kulturutbyte inom bild och form

2011-12-07
Bildkonstnärsfondens delegation för Iaspis beslutade den 6 december om att fördela drygt 1,4 miljoner kronor i stipendier för internationellt kulturutbyte till bild- och formkonstnärer. Genom stipendierna stöds deltagande i utställningar, arbets- eller studievistelser samt internationella samarbetsprojekt.
Av totalt 174 sökande, beviljades 49 konstnärer stipendium på mellan 3 000 och 100 000 kronor. Kulturutbyten till tjugo olika länder stöds på detta vis samt fyra projekt där svenska konstnärer bjuder in konstnärer från utlandet för olika typer av samarbetsprojekt.

Bland dem som fått stipendium kan nämnas textilkonstnärerna Agneta Andersson, Victoria Andersson, Gun Johansson och Britta Marakatt-Labba som får stöd för att åka till Kunming i Kina för och genomföra workshops och föreläsa på TCG Nordica Gallery.

Bildkonstnären Vassil Simittchiev tilldelas ett stipendium för att genomföra en retrospektiv utställning på National Art Gallery i Sofia, Bulgarien.

Flera konstnärer är inbjudna till olika festivaler och biennaler och får stipendium för detta. Bland dem kan nämnas ljud- och bildkonstnären Maria Paz som blivit inbjuden att delta på Tokyo Experimental Festival-Sound, serietecknarna Fabian Göranson och Knut Larsson till serie-festivalen i Angoulême i Frankrike och bild¬konstnären Jesper Nordahl till Colombo Art Biennale på Sri Lanka.

Keramikern Eva Zethraeus får ett stipendium för att bjuda in nio keramiker från sex olika länder att delta i en workshop på Nääs slott.

Klicka på länken nedan för att se samtliga stipendiater:
http://www.konstnarsnamnden.se/Sve/PDFer/B_IK_bifall20111206.pdf
 
Uppdaterad: 2011-12-07 Tipsa om sidan

För mer information kontakta:
Louise Dahlgren
louise.dahlgren@konstnarsnamnden.se
Telefon (direkt) 08-506 550 68

  • Adress: Konstnärsnämnden, Maria skolgata 83, 2 tr, 118 53 Stockholm
  • Telefon: 08 - 506 550 00
  • E-post: info@konstnarsnamnden.se