Till Startsidan(Snabbkommando: Alt+ 1)
Startsida / Samarbetsprojekt

Samarbetsprojekt

Internationella Dansprogrammet samarbetar med konstnärsdrivna organisationer och andra institutioner eller projekt som har liknande agenda och mål som programmet.

Vi välkomnar förslag på samarbeten från konstnärer.

Deborah Hay Solo Commissioning Project

2009-02-09
Internationella Dansprogrammet på Konstnärsnämnden och Dansens Hus har tillsammans initierat projektet Solo Commissioning Project, ett koncept skapat av dansikonen Deborah Hay. Hays hyllade arbetsmetod har fått dansare och koreografer världen över att vidareutveckla sitt eget konstnärliga språk och erbjuder publiken en unik chans att se vad som kan hända med en koreografi.

Weld, nordiskt residens

2008-12-01
I december 2008 startade Weld ett nordiskt residens i samarbete med Konstnärsnämnden och KK-nord. Residens på Weld är till för ett fördjupande processarbete och utvecklande av gränsöverskridande samarbetsprojekt. Residenter får tillgång till studion och Welds nätverk och tillsammans arrangerar Weld kvällar som ger insyn i pågående konstnärliga processer.

Inpex

2007-01-16
International Performance Exchange - Inpex - bildades i början av 2007 på initiativ av Konstnärsnämnden som en pilotstudie inför Internationella Dansprogrammet. Inpex är ett kluster av utövare inom dans och koreografi inom Sverige. Syftet med Inpex är att underlätta och stimulera koreografers och dansares engagemang i en mångfald internationella nätverk. Fokus ligger på att kultivera enskilda danskonstnärers internationella relationer och möjlighet till samverkan.

 < 1 2 

 

Uppdaterad: 2013-03-15 Tipsa om sidan

 

  • Adress: Konstnärsnämnden, Maria skolgata 83, 2 tr, 118 53 Stockholm
  • Telefon: vxl: 08 - 506 550 00
  • E-post: info@konstnarsnamnden.se