Till Startsidan(Snabbkommando: Alt+ 1)

Ändrad inkomst

Om du fått beslut om att betala mindre (nedsättning) med hänsyn till din inkomst ett år, d.v.s. ett lägre årsbelopp är det viktigt att du meddelar CSN om din inkomst ändras.

Vad räknas som inkomst?

Hur anmäler du ändrad inkomst?

Du anmäler din ändrade inkomst i tjänsten Ändra inkomst i Mina sidor. Du loggar in med mobilt BankID, e-legitimation eller din personliga kod. Har du glömt din personliga kod beställer du enkelt en ny i Mina sidor.

I tjänsten kan du anmäla din ändrade inkomst för 2016 fram till den 31 augusti 2017 och för 2017 fram till den 31 augusti 2018. Behöver du ändra inkomst därefter kontaktar du CSN. Kommer din ändring in via tjänsten prövar vi på nytt beslutet om att betala mindre. Ändrar du din inkomst efter den 31 augusti gör vi en prövning om vi kan ta hänsyn till den nya inkomstuppgiften.

Om du inte anmäler ändrad inkomst

Om du inte meddelar CSN att din inkomst ändrats, kan detta medföra att du måste betala ett belopp i efterhand. CSN får uppgifter från Skatteverket om din sammanlagda inkomst under hösten året efter det år du fått betala mindre. Vid årsskiftet som följer räknar vi ut om du betalat rätt belopp. Om du betalat för lite, får du betala i efterhand. Då tillkommer det också en tilläggsavgift på sex procent.

Uppdaterad: 2019-01-18 Tipsa om sidan

 

  • Adress: Konstnärsnämnden, Maria skolgata 83, 2 tr, 118 53 Stockholm
  • Telefon: 08 - 506 550 00
  • E-post: info@konstnarsnamnden.se